Vinkkejä luomuviljelyyn

Vinkkejä luomuviljelyyn

Yllättelin itseäni osallistumalla luomuviljelyyn vain, jos olit vuosia sitten, ja poika, olen iloinen, että tekin. Minulla on vaikeuksia pienessä talossa. Asun pienessä karjatilatyylisessä talossa Kalifornian osavaltiossa yrittäen ansaita elantonsa rakentajana. Työ osoittautui hieman harvinaisemmaksi kuin luulin aluksi ja vaati pienen vyön kiristämistä lievästi.

Minulla on kirja luonnonmukaisesta maataloudesta ja huomaan, että jos kasvatan omaa ruokaani, se auttaa asioita yhdessä. Minusta tuntuu, että käytän osan yhä runsaammasta vapaa-ajastani, säästän rahaa ruokaan ja kenties ennen kaikkea aloitan terveellisempien ruokien syömisen. Jälleen se antaa minulle ylpeyden tunteen. Jos sinulla on jotain tekemistä, mielesi, ääni ja henki eivät hukku.

Olen itse asiassa kuluttanut luonnonmukaista maataloutta jonkin aikaa, mutta en ole koskaan ajatellut sitä paljon. Luulen, etten ole vieläkään jollain tavalla. Teen sen pienessä mittakaavassa, joten en tiedä kuinka suureksi teollisessa orgaanisessa maataloudessa on todella tullut. Suurten yritysten maatalouden etujen on löydettävä tapoja kasvattaa suuria peltoja samasta sadosta, ja ne voivat ostaa kalliita toimenpiteitä tuholaisten torjumiseksi käyttämättä torjunta-aineita luonnottomasti. Olen jälleen hieman erilainen tässä asiassa, koska minulla ei ole taitoja tai resursseja taistella pieniä varmintoja vastaan, joten minun on oltava älykäs, jotta luomuviljelyni ei häiriintyisi.

Ensimmäinen asia, jonka minun pitäisi kysyä tai etsiä.

Huomasitko, että ikäisensä tekevät hyvää työtä päästäen eroon etanoista? Itse neste houkuttelee heitä, mutta hukkuu sitten ironisesti siihen. Mitä et ehkä ymmärrä ennen kuin kokeilet luomuviljelyä, on se, että etanoita on aina enemmän vahingoittaa satojasi. Et usko kuinka paljon kipua on näiden pienten ystävien perässä. Mutta huomasin, että he eivät olleet edes pahin asia. Pienet kanin kanit tai suuri uhka luomuviljelyliiketoiminnalleni. Toisin kuin naapurini,

En koskaan ruiskuta pihaani, joten pihallani asuu aina perhe söpöjä pieniä kaneja.

Mutta on kaksi asiaa, jotka kanit tuntevat, ja vähemmän tunnetut, jotka ovat yhtä vaikuttavia. Et usko pienten miesten ja naisten ahneita ruokahalua. Porkkanat eivät ole fiktiota, he todella rakastavat niitä. Luonnonmukainen viljely on hienoa, mutta sinun on parasta olla käärimässä hihat ylös ja laittaa työ mukaan.