Tips och tricks för ekologiskt jordbruk i Indien

Att komma igång med något nytt har alltid tilltalat mig. När du förbereder dig för att skapa något bara för dig och din familj, finns det ett extra element av ansvar eftersom du måste överväga det positiva resultat de förväntar sig av ditt företag.

Om du nu vill börja ekologiskt jordbruk i Indien finns det några saker du bör tänka på, och du kan behöva förklara dina idéer för din familj och övertala dem att få deras förtroende och stöd som helhet. Men innan du försöker upplysa människor, se till att du har expertis att svara på deras frågor utan att låta förvirrad.

Vad innebär det att odla ekologiskt?

Ekologiskt jordbruk i Indien är ett komplett ramverk för att öka lönsamheten och välbefinnandet för olika jordbruksmiljönätverk, såsom markorganismer, växter, djur och människor. Det primära målet för ekologiskt jordbruk i Indien är att bygga miljömässigt ansvarsfulla och hållbara företag.

Ekologiskt jordbruk är en jordbruksteknik i Indien som innebär att man använder ekologiska kunskapskällor och minskar antalet syntetiska ämnen. Denna jordbrukspraxis utesluter också användningen av tillväxthormoner, vilket resulterar i mindre kontaminering och jordförstöring.

Som ett resultat blir maten vi konsumerar efter produktionen hälsosammare och vi äter bara den färskaste och naturliga maten. För att inte tillägga, om du är en dieter eller en fitnessfanatiker måste du gilla den helt naturliga metoden att skapa och konsumera måltider.

Grundläggande om ekologiskt jordbruk

Människor tenderar att se saker på olika sätt. Vad en person som är intresserad av ekologiskt jordbruk i Indien tycker, litar på och gör kommer med största sannolikhet inte att uppfylla kraven och målen för en annan person som är involverad i ekologiskt jordbruk i Indien. I de flesta fall är det föga hjälpsamt att agera snabbt på informella råd. Som ett resultat är det första steget att bemästra grunderna för naturligt och ekologiskt jordbruk i Indien. Detta antyder säkert vad man kan förvänta sig och var man bör börja. Att införliva resurser i förhandsforskning är fördelaktigt.

Det är också viktigt att vara involverad i diskussioner med personer som för närvarande driver företaget. Delta i utbildningsprogram för ekologiskt jordbruk och bondesammankomster i Indien. Kunskapen hos en annan bonde som har gått igenom ett jämförbart stadium kan avsevärt förfina experimentförfarandet.

Det finns en stor samling pedagogiska övningar, inspelningar och onlinedebatter om ekologiskt jordbruk i Indien också på internet. Du kan också hitta olika böcker i Indien som diskuterar ekologiskt jordbruk. Med hjälp av OFAI (Organic Farming Association of India), ett av de största nätverken av ekologiska bönder i Indien, kan du hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna inom ekologiskt jordbruk i Indien, deras fördelar och betydelse.

Det finns också NPOF – National Project on Organic Farming, en fantastisk möjlighet för alla ekologiska bönder i Hyderabad att nätverka med en mångfaldig grupp likasinnade över hela Indien.

Storleken på ditt företag

Om du vill börja med ekologisk trädgårdsskötsel på helgerna kan du börja på din bakgård eller på din uteplats. Många arbetande specialister har börjat leta efter ekologiskt jordbruk i Indien som ett litet perspektiv med kontrollerade jordbruksmetoder som kräver mindre arbetskraft.

Men om du bor i ett gated community där många likasinnade delar denna vision, kan en tomt i ditt samhälle distribueras oftare för att producera mindre ekologiska gårdar än genomsnittet. Om du vill förvandla din hobby till en karriär behöver du förmodligen mer formella arrangemang och en betydande investering.

Välja en jordbruksplats

Placeringen av ditt företag är avgörande för framgången för alla företag. Området för ditt ekologiska jordbruk i Indien avgör vanligtvis hur framgångsrik upplevelsen kommer att bli. Vatten är den viktigaste tillgången för grödans utveckling och hälsa, så den ekologiska odlingsplatsen bör vara nära en ren vattenkälla.

Det är mycket svårare att hantera bevattningsmetoder om din vattenkälla är långt borta. Detta kan tyckas vara en tråkig idépt att ha som initiering, men det är å andra sidan nödvändigt för ett effektivt jordbruksarbete.

Det ekologiska jordbruksområdets närhet till den kommersiella kärnan bidrar väsentligt till gårdens hanterbarhet. Gårdens närhet till marknaden möjliggör ett smidigt samarbete.