Näillä hankkeilla pyritään torjumaan rikkakasveja luomuhedelmien ja hampun viljelyssä

Näillä hankkeilla pyritään torjumaan rikkakasveja luomuhedelmien ja hampun viljelyssä

Rikkakasvien torjunta on yhtä vanha ongelma kuin maatalous. Silti kaksi Cornell AgriTech -tutkijan johtamaa hanketta toivoo kehittävänsä uusia menetelmiä invasiivisten kasvien hävittämiseksi, mikä hyödyttää luomuomenan ja -rypäleen viljelijöitä sekä hampuntuottajia New Yorkissa ja kaikkialla maassa.

Integratiivisen kasvitieteen korkeakoulun apulaisprofessori Lynn Sosnoskie työskentelee kollegoidensa kanssa 2 miljoonan dollarin projektin parissa tutkiakseen sähköistä rikkakasvien torjuntaa monivuotisissa hedelmäkasveissa. Hän on myös vastuussa 325 000 dollarin hamppurikkakasvien hallintatutkimuksesta. Molemmat tutkimukset ovat usean laitoksen ja valtioiden välisiä pyrkimyksiä tarjota viljelijöille näyttöön perustuvia, paikkakohtaisia ​​ehdotuksia rikkakasvien torjuntaan ja sadon maksimointiin.

Molempia aloitteita, jotka alkoivat syyskuussa ja kestävät kolme vuotta, tukee Yhdysvaltain maatalousministeriön National Institute for Food and Agriculture (USDA-NIFA).

Sosnoskie selitti: “Olemme eri paikoissa, erilaisissa tuotantoympäristöissä, erilaisissa maaperätyypeissä ja erilaisissa sadekuvioissa.” “Työskentelemällä yhdessä tämän projektin parissa pystymme ymmärtämään järjestelmien yhtäläisyyksiä ja eroja.” Tämä on erittäin hyödyllistä kehitettäessä viljelijälaajennuksia käsitteleviä julkaisujamme.”

Cornellin vaikutus New Yorkin osavaltioon

Sosnoskie ja yhteistyökumppanit Oregon State Universitystä ja Kalifornian yliopistosta Davisista arvioivat sähköisen rikkakasvien torjunnan tehokkuutta, turvallisuutta, taloudellista ja ympäristön kestävyyttä luomuviljelyssä omena- ja viinirypäleprojektissa. Luomutuotteiden markkinoiden odotetaan nousevan 60 miljardiin dollariin vuoteen 2020 mennessä, ja tuoreet hedelmät ovat suurin markkinasegmentti.

Luonteeltaan viljelykierto ja raskas maaperän häiriintyminen eivät ole kannattavia rikkakasvien torjuntataktiikoita omena-, viinirypäle- ja muiden monivuotisten hedelmäkasvien osalta. Orgaanisista materiaaleista valmistetut rikkakasvien torjunta-aineet ja multaa voivat olla kalliita. Näistä syistä Sosnoskie ja hänen kollegansa päättivät kokeilla uutta rikkakasvien torjuntamenetelmää: sähköä. Laitteet, joita he testaavat, lähinnä tuhoavat rikkaruohoja sähköllä lähettämällä sähköä laitokseen aiheuttaen solu- ja klorofyllivaurioita.

Sähköistä rikkakasvien torjuntaa tutkitaan sen selvittämiseksi, voiko se tukahduttaa rikkakasvit vahingoittamatta viljelykasveja tai maaperän terveyttä. He tekevät myös yhteistyötä maatalousekonomistien kanssa tutkiakseen sähköisten rikkakasvien taloudellista kannattavuutta sekä ulkopuolisen sidosryhmän kanssa, joka koostuu luomuviljelijöistä, jakelijoista ja tieteellisistä konsulteista jakaakseen tietoja.

Sosnoskie ja hänen kollegansa tekevät perusteellisempaa ja laajempaa tutkimusta hamppututkimuksessa ymmärtääkseen tehokkaampia rikkakasvien hallintastrategioita viljelykasville, joka on ollut sallittu vain New Yorkin osavaltiossa viisi vuotta ja kolme vuotta kansallisesti.

Hamppu on monikäyttöinen viljelykasvi, jota arvostetaan viljan, kuidun ja CBD:n tuotannossa. New Yorkin hamppusektori on kasvanut yhdestä tuottajasta vuonna 2016 yli 800 viljelijäksi. Vuonna 2020 hampunviljelijät Yhdysvalloissa ovat lisensoineet yli 400 000 eekkeriä tuotantoon. Viljelijöiden, tukkukauppiaiden ja markkinoiden pyrkiessä vastaamaan uusien hampputuotteiden kuluttajien kysyntään hampputeollisuus on myös kokenut paljon julkisuutta saaneita kasvukipuja ja takaiskuja.

Sosnoskien tiimi tutkii ja kehittää suosituksia rikkaruohojen pitämisestä loitolla lajikkeiden valinnan, istutuksen ajoituksen, viljelyn, peittokasvien, multaamisen ja muiden menetelmien avulla.

Hän selitti, että “hampputuotannon kiellot merkitsivät hampun tutkimuksen kieltoja.” “Saan paljon hampun rikkakasvien torjuntaa koskevia kyselyitä, eikä meillä ole paljon muita vastauksia kuin yleistyksiä”, hän sanoo. Pyrimme täyttämään joitakin tyhjiä kohtia.”

Hampppua kasvattaville luomuviljelijöille muodolliset tutkimukset eri tyypeistä, istutusajoista ja säävaikutuksista rikkakasvien hallintaan olisivat hyödyllisiä, sanoo Dan Dolgin, Eaton Hempin perustaja ja ensimmäinen lisensoidun JD Farmsin osaomistaja. hampunviljelijä New Yorkin osavaltiossa.

Dolgin, joka toimii myös New Yorkin kannabiksen viljelijöiden ja prosessoriyhdistyksen hallituksessa, sanoi: “Meistä on tavallaan tullut tutkimus- ja kehitystyömme.” “Luomuviljelijänä suurin ongelmamme on rikkaruohojen ehkäisy.” Siellä me tarvitsemme lisää kokemus hampunviljelystä.”

Virginia Tech, Southern Illinois University, North Dakota State University ja Clemson University ovat hamppututkimuksen yhteistyökumppaneita Cornellin lisäksi.