Luonnonmukaisen maatalouden edut ja haitat

Luonnonmukaisen maatalouden edut ja haitat

Luonnonmukaiseen viljelyyn kuuluu paljon muutakin kuin torjunta-aineiden, lannoitteiden, geneettisesti muunnettujen organismien, antibioottien ja kasvuhormonien välttämistä kasvin- ja karjantuotannossa. Terveydestään välittävät ihmiset käyttävät luomutuotteita, mikä vähentää heidän riskiään sairastua sairauksiin, kuten syöpään, diabetekseen ja astmaan.

Se on eräänlainen maatalous, jossa käytetään biologisia lähestymistapoja, kuten viljelykiertoa, viherlannoitteita, lantaa, kasviperäisiä rikkakasvien torjunta-aineita ja torjunta-aineita maaperän tuotantokyvyn iän pidentämiseksi.

Se ei ole uusi järjestelmä, ja sitä on käytetty useita vuosia. Luomuviljelyn päätarkoitus on luoda kestäviä ja ympäristöystävällisiä yrityksiä.

Sen tavoitteena on suojella ympäristöä, vähentää maaperän eroosiota ja huonontumista, vähentää saastumista, lisätä biologista tuottavuutta ja edistää hyvää terveyttä. Orgaanisten standardien tarkoituksena on yleensä mahdollistaa luonnossa esiintyvien yhdisteiden käyttö samalla kun ne kielletään tai rajoitetaan ankarasti valmistettujen aineiden käyttöä.

Sen sijaan se käyttää haitallisia aineita, se perustuu biologisiin prosesseihin, biologiseen monimuotoisuuteen ja paikallisiin olosuhteisiin räätälöityihin kiertokulkuihin. Luomuviljely yhdistää perinteet, luovuuden ja tieteen ympäristön parantamiseksi ja samalla edistää tasapuolisia suhteita ja korkeaa elämänlaatua kaikille osapuolille.

Edut Luomuviljely on kasvava trendi Yhdysvalloissa.

 1. Tuholaismyrkkyjä, antibiootteja ja lisäaineita ei käytetä luomuelintarvikkeissa.
 2. Niillä on vähemmän kielteisiä ympäristövaikutuksia kuin perinteisellä viljelyllä.
 3. Maanviljelijät voivat säästää rahaa kemikaaleissa ja lannoitteita, koska niihin ei tarvitse kuluttaa niin paljon.
 4. Ne auttavat kasveja kasvamaan nopeammin ja toimimaan paremmin fysiologisesti.
 5. Luomutilat säästävät energiaa ja auttavat ympäristöä pitkällä aikavälillä .
 6. Useammat eläimet ja kasvit voivat luonnollisesti elää rinnakkain samassa tilassa, mikä lisää biologista monimuotoisuutta.
 7. Luonnonmukaiset maatalousmenetelmät auttavat vähentämään veden saastumista.
 8. Ruokan makuelämys parempi ja myrkyttömiä.
 9. Luomuruokalla on parempi ravintoarvo.

Luonnonmukaisen maatalouden haitat

 1. Luomutuotteet ovat kalliimpia, koska luomuviljelijät eivät hyödy maastaan ​​yhtä paljon kuin perinteiset viljelijät.
 2. Koska luomutuotteita valmistetaan pienempiä määriä, markkinointi ja jakelu on tehotonta. li>
 3. Koska luomuelintarvikkeita ei käsitellä vahoilla tai säilöntäaineilla, niiden säilyvyysaika on lyhyempi.
 4. Luomuviljely ei pysty tuottamaan tarpeeksi ruokaa maailman väestön ruokkimiseen.

Luomutila tuottaa luomutuotteita ympäristöllisesti ja sosiaalisesti vastuullisesti keskittyen maaperän uudistamiseen, vesiensuojeluun ja eläinten hoitoon, joita kaikkia tulisi kannustaa. Luomuviljely voi olla viljelijöille kannattava vaihtoehtoinen tuotantostrategia, mutta sillä on useita haittoja. Avoimuus erilaisille orgaanisille lähestymistavoille valmistusvaikeuksien ratkaisemiseksi on menestyksen avain. Selvitä ongelman syy ja harkitse toimenpiteitä pitkän aikavälin ongelman välttämiseksi tai lieventämiseksi nopean ratkaisun sijaan.